mac@eivissa.es · 971 302 723

CIMAM

Des del MACE compartim l'enquesta que CIMAM - Comitè Internacional per a Museus i Col·leccions d'Art Modern, ha llançat recentmen per monitoritzar com actuen els Museus d'Art Modern i Contemporani per assolir els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). Es tracta d'una iniciativa originada pel grup de treball de Sostenibilitat i Ecologia a la Pràctica Museística de CIMAM, format per vuit membres de la Junta Directiva de CIMAM.

Us agraïrem que accediu a aquesta i participeu des de:
https://cimam.org/sustainability-and-ecology-museum-practice/cimam-sdgs-survey/

convo subaltern/a Mace

Anunci publicació decret constitució borsa de treball de subaltern/a MACE

Enllaç a:
· Decret constitució en pdf

El MACE en família

El Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE) ofereix visites guiades gratuïtes a nuclis familiars de dimarts a diumenge de 10 a 14 hores. Aquesta iniciativa, a través del programa didàctic per a nuclis familiars del museu, "El MACE en família", s'emmarca dins la iniciativa de 'Museu Terapèutic'.

La iniciativa Museu Terapèutic es va posar en marxa des del MACE després del confinament que es va dur a terme el 2020. Com a museu d'art contemporani, que atén a un marc històric relativament recent i un present immediat es vol formar part del procés de desenvolupament social en el moment que toca viure. Per aquest motiu el museu ha impulsat el Museu Terapèutic amb la certesa de què l'art i els museus són curatius i pal·liatius.

El regidor de Cultura, Pep Tur, la directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, Elena Ruiz, i l’artista, Stella Rahola, han presentat aquest matí l’obra CO(NH2)2/ Babelia que acaba d’adquirir el MACE als seus fons museístics.

Per al regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, la incorporació a la col·lecció del Museu d’una peça de Stella Rahola Matutes és una molt bona noticia i ve a demostrar l’enorme talent que tenim amb els artistes joves a l’illa. Stella Rahola compta amb un enorme talent, projecció i qualitat com artista i la incorporació d’aquesta peça és bona mostra.

Puget

El Museu Puget tanca al públic des del 20 de novembre i fins al mes de gener per obres de millora i sanejament amb una inversió de 29.950 euros.

L’Ajuntament d’Eivissa portarà a termini les pròximes setmanes obres de millora i sanejaments al Museu Puget a la façana i la coberta. Els treballs suposen una inversió de 29.950 euros que estan subvencionats amb fons de Capitalitat atorgats pel Govern de les Illes Balears.

Grup Ibiza 59

El Museu d’Art Contemporani d’Eivissa presenta la reordenació de les obres dels components del GRUP EIVISSA 59. El propòsit ha estat facilitar, en primer lloc una major comprensió i coherència en la contemplació per part dels públics, i en segon lloc, sistematitzar la col·lecció buscant una millor contextualització.

Amb motiu de la reordenació d’aquestes obres, el Museu d’Art Contemporani ha editat un programa de mà sobre la història i significat del grup Ibiza 59 amb text de la directora del MACE, Elena Ruiz.

Francisco Brines

Brines va participar el 2013 en el cicle de Lectures poètiques organitzat pel MACE.

Els seus poemes més estan inclosos en el llibre "El mediodía de mañana" que gràcies a l'associació Amics MACE vam poder editar en 2018 i que recopilaven els 6 anys del cicle fins al moment.

Victor Vasarely

La peça ha estat cedida per la Fundación Callia per un període de dos anys.

El Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE) exposarà des d’avui un quadre de l’artista Victor Vasarely, considerat pare del moviment Op Art, gràcies a la cessió d’aquesta obra que ha fet la Fundación Callia. A la presentació d’aquesta peça han assistit el regidor de Cultura de l'Ajuntament d’Eivissa i president del Patronat del MACE, Pep Tur, i la directora del Museu, Elena Ruiz. El quadre, un acrílic sobre llenç de 240x120 cm, romandrà exposat durant dos anys a la secció d'art òptic cinètic del museu, a la sala -2 de les instal·lacions.

Deltoide

El Museu d’Art Contemporani d’Eivissa felicita l'artista José María Yturralde pel Premio Nacional de Artes Plásticas 2020, concedit del Ministeri de Cultura i Esports.

José María Yturralde, artista que ha desenvolupat un trajectòria pionera en la que ha fusionat de forma experimental art i ciència, rep d’aquest forma un merescut reconeixement al conjunt de la seua carrera.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es