mac@eivissa.es · 971 302 723

Vida i mort de nou

El MACE inaugura amb Katja Meirowsky la sèrie d'exposicions monogràfiques dels membres del Grup Eivissa 59 a la Casa Broner.

Lloc: Casa Broner
Dia: 16 de desembre
Hora: 12 h.

Entrada lliure

El MACE inaugura amb Katja Meirowsky la sèrie d'exposicions monogràfiques dels membres del Grup Eivissa 59 a la Casa Broner, que amb motiu del 125è aniversari del naixement d'Erwin Broner (que es compleix aquest any 2023) tindran lloc d'ara endavant.

Hem trucat a aquest programa d'exposicions Han vingut uns amics, títol d'un dels llibres del poeta eivissenc Antoni Marí, perquè el programa reflecteix d'alguna manera el nutrient que suposa l'amistat per servir d'estímul cap a la creació i la vida.

L'amistat va ser necessària perquè es formés el Grup Eivissa 59, que va fomentar i projectar l'obra de cadascun dels seus membres però també la dels artistes convidats, alguns de molt significats amb les avantguardes internacionals, elevant la vida cultural de la ciutat d'Eivissa . i connectant-la amb els corrents artístics vigents a l'època.

Entre 1959 i 1964, a la galeria El Corsario; el seu centre d'operacions, van programar individuals i col·lectives de tots els fundadors del Grup Eivissa 59: Erwin Bechtold, Erwin Broner, Hans Laabs, Katja Meirowsky, Robert Munford, Egon Neubauer, Bertil Sjöberg, Heinz Trökes i Antonio Ruiz.

I entre els artistes convidats constants exposicions de Karel Appel, Pancho Cossío, Max Ernst, Amadeu Gabí, Juan Genovés, Hans Hartung, Joan Miró, Manolo Molezún, Manuel H. Mompó, Dimitri Perdikidis, Serge Poliakoff, Eusebi Sempere, Pierre Soulages, José Vent o MH Vieira da Silva, entre d'altres.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es